Mi a STATELIT ?

Szolgáltatások

Felhasználási feltételek

Gyakori kérdések

Adatvédelem és cookie

Kapcsolat

Mi a STATELIT?

A STATELIT egy webes statisztikai mérő rendszer, mely átfogó képet nyújt a látogatottságról, a látogatók szokásairól.

A STATELIT szolgáltatás célja olyan hasznos statisztikai adatokhoz juttatni a site-ok üzemeltetőit, illetve partnereiket, amelyek segíthetik webfejlesztői, illetve marketing-reklám tevékenységüket.

a lap tetejére

Miért fontos a statisztikai mérés?

Minden honlaptulajdonos tudni szeretné, hogy milyen weboldalának látogatottsága, mely oldalai vonzzák a látogatót és melyek nem. Ebből megtudhatja, milyen hiányosságai vannak oldalainak, fejlesztheti a látogatók által nem látogatott oldalait, vagy akár el is hagyhatja az érdektelen oldalakat, hogy erőforrásaival a már eddig is látogatott részeket még tovább erősítse. De ugyanilyen fontos lehet a képernyő mérete egy esetleges fejlesztésnél, vagy a kereső-siteok által közölt adatok, milyen szavak alapján talál a honlapra a látogató.

Ha a honlapoktulajdonos azt szeretné, hogy online hirdetőket találjon, szükségük van egy független statisztikai rendszerre. Erre is kiváló megoldás a StatElit, melyben a megrendelő szabadon választhat, hogy a honlapstatisztika mely elemeit fedi fel a nyilvánosság előtt. Akár csak egy alapadatot (előző napi látogató-, látogatás- és oldalletöltés-szám) akár bővített, amikor tetszőleges időintervallumban böngészhet a potenciális hirdető a megrendelő által engedélyezett adatok között.

a lap tetejére

Miért válasszam a STATELIT-et ?

Mert a STATELIT a nemzetközileg elismert mérési módszert alkalmazza, mindemellett olyan részletes statisztikát ad, amelyet csak kevés webstatisztikai szolgáltatás, így például: látogatások hosszának mérése oldalletöltések száma és eltelt idő alapján, keresőkből érkezők száma, az általuk kereséskor használt keresőkifejezések, a legfrissebb operációs rendszerek és böngészők, stb.

Újdonság a struktúrált mérési lehetőség, melyet honlapcsoportok, hálózatok számára jelentenek olyan összesített mérést, melyben egyrészt a csoport, hálózat honlapjainak mérése külön-külön is rögzítésre kerülnek, de egy összesített statisztika is készül, melyben összesítve jelennek meg az adatok. A legfőbb előnye kétségkívül az egyesített látogatók és látogatások számának nyilvánosságra hozása, hiszen a csoport, hálózat által kínált nagyobb értékesítési felület a hirdetők számára is kedvező.

a lap tetejére

Mit mér a STATELIT ?

A STATELIT rendszere a következő adatokat gyűjti és rendszerezi (a nevekre kattintva a STATELIT honlapjának statisztikai adatai érhetők el):

Látogatottság

- látogatók száma: a site-on megforduló látogatók száma,

- látogatások száma: a látogatások száma,

- oldalletöltések száma: a látogatók által letöltött oldalak száma,

Oldalak

- letöltött weblapok: a letöltött oldalak webcímei,

- látogatást kezdő weboldalak: a látogatások első oldalletöltésének webcímei,

- látogatást befejező weboldalak: a látogatások utolsó oldalletöltésének webcímei,

Modulok

- modulok (aloladalak): sokszor a weboldal webcíme nem jelent semmit (mert például minden egy lapon keresztül érhető el), ekkor használható a modulmérés, pl.: főoldal, cikkek, letöltések, stb.

- látogatást indító modulok (aloladalak): a látogatások első oldalletöltésének moduljai,

- látogatást befejező modulok (aloladalak): a látogatások utolsó oldalletöltésének moduljai,

Technikai adatok

- látogatások hossza a megtekintett oldalak száma alapján: a látogatók földrajzi helyzetére utal,

- látogatások hossza az első és utolsó oldalmegtekintés között eltelt idő alapján: a látogatók földrajzi helyzetére utal,

- ország, kontinens: a látogatók földrajzi helyzetére utal,

- képernyő felbontás, színmélység: a látogató által használt képernyő felbontás értéke, illetve a képernyő bitben megadott színmélységét jelenti, pl.: 8 bites (256 színű), 16 bites (65536 színű), 24 bites (16millió színű)

- böngésző típusa, verziója: a látogatók által használt böngészőprogram,

- operációs rendszer típusa, verziója: a látogatók által használt operációs rendszerek,

- javascript-támogatás: a látogatók által használt böngésző támogatja-e, illetve a böngésző engedélyezte-e a javascript nyelvet,

Előzmények

- előzmény oldalak: azon weboldalak címe, amelyekről látogatók érkeztek,

Előzmények

- kereső site-ok és gyűjtőoldalak: azon kereső site-okt és gyűjtőoldalak, amelyekről látogatók érkeztek. A kereső site-ok célja a weben található oldalak indexelése, kereshetővé tétele, a gyűjtőoldalak) pl.: google, [vizsla], yahoo, stb. A gyűjtőoldalak olyan site-ok, amelyekre regisztrálás útján lehet bekerülni, pl.: lap.hu, linkventer, stb.,

- keresett szavak: a kereső site-on keresett szavak, amelyek találatként kiadták az auditált site egy weboldalát,

Linkek

- a mért honlap linkjeire történő kattintások: a honlapon jelen levő linkekre történő kattintások, ahol beállítható, hogy a linkek közül is melyeket rügzítse: e-mailek, oldal belső linkei, összes link vagy csak meghatározott linkek (pl. a honlapról kifelé mutató linkek).

Minden típusú statisztikai adat engedélyezhető/letiltható publikus megjelenítésre. Akár a teljes tiltás is beállítható, ilyenkor csak a site tulajdonosa férhet hozzá a statisztikákhoz.

a lap tetejére

Milyen definicókat alkalmaz a STATELIT ?

A STATELIT mérési mutatói igazodnak a nemzetközi szabványhoz, így a STATELIT a következő, nemzetközileg elfogadott definicíókat alkalmazza:

Oldalletöltés (PI - page impression): egy látogató által kezdeményezett weboldal-megtekintés;

Látogatás (Visit): egy látogató olyan oldalletöltés-sorozata, amely maximum 30 percig tart, azaz az első és utolsó oldalletöltés között max. 30 perc különbség lehet; ebből következően a 31. percben történő oldalletöltés már egy új látogatás első oldalletöltésének számít.

Látogató (Visitor): látogatónak számít az a személy (azaz számítógép), aki egy vagy több látogatás során egy vagy több oldalletöltést generál.

Tekintve, hogy technikailag nem lehetséges megkülönböztetni két különböző személyt, aki azonos számítógépet használ, így az általánosan elfogadott, a látogatókról legpontosabb képet alkotó adat a látogatások száma, amely együtt jellemzi a tényleges látogatókat és a mért honlap minőségét, azaz hogy mennyire köti le a látogatók figyelmét a honlap.

a lap tetejére

Mitől hiteles a STATELIT mérése ?

A STATELIT mérési eredményei nyilvánosak, bárki számára on-line megtekinthető és nyomon követhető.

a lap tetejére